Tijd over het weekend? Probeer dan deze champignonhapjes te maken!

Tijd over het weekend? Probeer dan deze champignonhapjes te maken!

Bij het zien van de afbeelding, liep ons het water al in de mond. Champignons zijn natuurlijk heerlijk in pasta’s, soepen of wokgerechten, maar wist je dat ze ook heel geschikt zijn als borrelhapje? Bij deze! Hieronder een aantal borrelhap recepten met champignons. Tevens ook perfect om tijdens de feestdagen te serveren. O… En foto’s zijn welkom!

 

 

Krokante champignonballetjes met parmezaan en knoflook

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Meng de broodkruimels, parmezaanse kaas, peterselie, knoflookpoeder in een kom. Doe in een ander kommetje de eieren en klop deze op.
  • Doop de champignons eerst in het eimengsel en rol hem vervolgens door het broodkruimel mengsel.
  • 15 minuten in de oven en klaar!

 

Champignons met knoflook en geitenkaas

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Rooster de pijnboompitjes
  • Verwijder de steeltjes van de champignons en bewaar deze apart. Doe de champignons in een kom en besprenkel met olijfolie. Zorg dat alle champignons bedekt zijn.
  • Doe de geitenkaas, peterselie, tijm, champignonsteeltjes en knoflook in de keukenmachine en blend tot een glad mengsel. Voeg de geroosterde pijnboompitten toe en mix opnieuw.
  • Vul de champignons met het kaasmengsel. Top de champignons af met de broodkruimels en wat olijfolie.
  • 15 minuten in de oven en klaar!

 

Champignons met roomkaas in een jasje van Bacon.

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Leg de prikkertjes in water (dan verbranden ze straks niet in de oven)
  • Doe de roomkaas in een kom en roer de lente-ui er doorheen
  • Vul de champignons met de roomkaas
  • Wikkel er een half plakje bacon omheen en zet de bacon (dwars) vast met een prikkertje
  • 20 minuten in de oven dan is de bacon lekker krokant en dan haal je ze uit de oven

 

Wij zijn benieuwd naar jullie resultaat!

Eet smakelijk!

 

 

 

You may like