Krijg jij ‘s ochtends geen hap door je keel? Probeer het met deze 5 tips!

single-image

Terwijl andere met een knorrende maag wakker worden, 4 boterhammen en 2 gekookte eieren moeten wegwerken omdat ze anders niet te genieten zijn, krijg jij geen hap door je keel en heb je totaal geen trek.  Waar komt dat door en wat kan je eraan doen?

Een belangrijke reden waarom je ‘s ochtends geen honger hebt, kan zijn dat je de avond ervoor veel gegeten hebt. Dit is vooral wanneer je een maaltijd hebt gegeten met veel vetten of eiwitten. Deze macronutriënten kunnen het legen van je maag vertragen en je langer een voldaan gevoel geven. (1) Ook kan het te maken hebben met je hormoonspiegel. ‘s Nachts en tijdens de slaap schommelt het peil van verschillende hormonen in je lichaam. Hierdoor kan je eetlust veranderen. Uit onderzoek blijkt met name dat het niveau van epinefrine, ook bekend als adrenaline, ‘s morgens hoger is. Men denkt dat dit hormoon de eetlust onderdrukt door de snelheid waarmee de maag zich leegt te vertragen en de afbraak van koolhydraten die in de lever en de spieren zijn opgeslagen als brandstof voor het lichaam te verhogen. (2)

Natuurlijk kunnen ook andere oorzaken meespelen zoals stress, ziekte of een lage bloedsuikerspiegel. Kies bijvoorbeeld voor een kopje gemberthee wanneer je last hebt van misselijkheid of een kop thee met honing om je bloedsuikerspiegel weer op peil te krijgen!

 

Maar het belangrijkste is; Wat kan je er aan doen?

  • Sta een half uurtje eerder op. Zo kan je lichaam rustig opstarten
  • Probeer verschillende dingen en licht verteerbaar.
  • Begin gewoon met eten ook al heb je geen honger
  • Maak je ontbijt de avond van te voren
  • Zorg dat ontbijten gaat passen in je ochtendroutine.

 

Je dag beginnen met een smoothie die in een handomdraai gemaakt is? Check ze hier!

 

You may like