Netflixtip: Nieuwe docu over killerclown John Wayne Gacy

Netflixtip: Nieuwe docu over killerclown John Wayne Gacy

Ja hoor echte true-crime liefhebbers. Heb jij weleens van John Wayne Gacy gehoord? Dikke kans van wel of een horrorfilm gezien waarvan de moordenaar op dit beest is gebaseerd. Netflix komt nu met Conversations with a Killer: The John Wayne Gacy Tapes!

John Wayne Gacy staat bekend als de Killer Clown. Die naam heeft hij te danken aan het liefdadigheidswerk wat hij deed. Zo verkleedde hij zich tijdens kinderfeesten en parades als de kindervriend. Daarnaast was hij ook nog een aspirant-politicus en lokale aannemer. Hij heeft minimaal 33 moorden op zijn naam staan. Zijn slachtoffers waren vooral jongere mannen. Hij lokte slachtoffers naar zijn huis om ze vervolgens te wurgen. De meeste slachtoffers begroef hij onder zijn huis.

De serie bevat nooit eerder vrijgegeven audiomateriaal van het verhoor van Gacy, en Gacy in gesprek met een lid van zijn advocatenteam, geselecteerd uit ongeveer 60 uur aan opgenomen geluidsmateriaal. Ook komen agenten aan het woord die de lichamen opgroeven uit de kruipruimte van Gacy’s huis in een buitenwijk van Chicago. Hierin had de clown deze lichamen begraven. Het was geen onbekende voor de politie. Hij is in het verleden al opgepakt geweest voor seksueel misbruik maar wegens goed gedrag kwam hij al weer heel snel vrij. Het audiomateriaal vormt de rode draad van deze huiveringwekkende kijk op Gacy’s moordpartijen, terwijl nieuwe interviews met onderzoekers en overlevenden de gruwel van zijn misdaden volledig in beeld brengen.

3 Afleveringen, ieder een uur. Nieuwsgierig? Check hieronder de trailer of ga gelijk naar Netflix om te kijken!

 

You may like