8 Tips voor een fantastisch cv!

single-image

Een baan waarbij je jezelf volledig uitgedaagd voelt, waarbij je veel waardering krijgt en je wellicht er financieel ook nog op vooruitgaat. Twijfel je erover om te gaan solliciteren? Dan ontkom je er niet aan om je cv een update te geven! FEMMES is expert op het gebied van solliciteren en het vinden van een nieuwe baan; daarom hierbij 8 tips voor het maken van HET perfecte cv. 

1) KIES EEN FANCY LAY-OUT;
Een goede eerste indruk is belangrijk & maak je maar 1 keer. Koop daarom een mooie lay-out online of kies er eentje vanuit Microsoft Word via sjablonen. Zorg dat je lay-out mooi is maar wel zakelijk en sterk overkomt. Roze kopjes zijn dus leuk maar zeker GEEN aanrader 😉

2) ZORG VOOR OVERZICHT;
Zorg voor rust & overzicht! Gebruik opsommingen en kies voor tussenkopjes. Werk op chronologische volgorde dus de oudste onderaan en je laatste ervaring bovenaan (deze is natuurlijk het belangrijkste)!

3) MAAK JE CV NIET TE LANG;
Een goed cv is bij voorkeur 1 en maximaal 2 pagina’s lang. Zorg dat je alle onbelangrijke informatie eraf haalt. Verander daarnaast het kopje; werkervaring in een kopje; relevante werkervaring. Zo hoef je je oude bijbaantjes van tijdens je studie niet te benoemen.

4) ZORG DAT DE BELANGRIJKSTE DINGEN ALS EERSTE GEZIEN WORDEN;
Dus bovenaan een kopje met relevante werkervaring en daardoor een kopje met afgeronde studies. Zorg dat je de functie altijd dikgedrukt zet.

5) ZET EEN FOTO OP JE CV;
Werkgevers hebben graag een beeld van hoe je eruit ziet, zorg dus voor een vriendelijke maar toch professionele foto.

 6) MAAKT EEN KORTE PROFIELSCHETS;
Maak een korte profielschets met hierin een omschrijving van je sterkte kanten. Zorg dat deze punten aansluiten op de punten die de werkgever vraagt in de vacature tekst. Neem deze niet direct over maar zet ze in je eigen worden. Zorg dat dit nooit langer is dan twee zinnen.

7) CHECK, CHECK DUBBELCHECK;
Zorg dat alles klopt! Een spelfout kan gewoon echt niet, dit staat slordig en een werkgever kan hieruit de conclusie trekken dat je niet zorgvuldig bent in je werk. Dit is niet de eerste indruk die je wilt achterlaten denk ik. Haal nadat je klaar bent een spellingscontrole over je cv heen. Ben je niet goed in spelling? Vraag dan of een bekende dit even voor je dubbelcheckt.

8) SLA JE CV OP IN WORD EN IN PDF;
Verstuur je cv altijd in PDF! Dit zorgt ervoor dat de opmaak niet gaat schuiven. Daarnaast voorkom je die rode lijntjes onder bepaalde woorden die de spellingscorrectie niet kent.

FEMMES WENST JE HEEL VEEL SUCCES MET HET MAKEN VAN JE CV!
Hierbij nog een klein voorbeeldje; 

You may like