“42 en spijt dat ik niet voor kinderen ben gegaan”

single-image

Ingezonden door anoniem
Namen zijn i.v.m. privacy gewijzigd.

Mijn toekomst was eigenlijk uitgestippeld. Middelbare school op mijn sloffen gehaald, daarna gaan studeren en gelijk een baan. Leuke vrienden en vriendinnen, feestjes pakten we allemaal mee. Kortom, lang leve de lol.

Ik was 36 en mijn partner en ik waren 12 jaar samen. Hij heeft een goede baan maar is veel onderweg. We houden van reizen en doordat ik een goede omzet draai word er niet gekeken naar het aantal vrije dagen. Leuk leven toch? Zeker, op naar de volgende stap. Huisje boompje beestje. Na het huisje boompje beestje was er nog 1 ding wat miste; een baby. Kak, spannend, want die feestjes, die late uurtjes, dat zal even wat anders worden.

Ik kaartte dit aan bij mijn partner en hij zei heel duidelijk NEE. Ons leven is toch leuk zo? We kunnen alles doen wat we willen en hoeven nergens rekening mee te houden. Oke, ergens had hij gelijk maar bij mij bleef het toch in mijn hoofd zitten. Ik was inmiddels 38 en dit was mijn laatste kans om eventueel nog moeder te worden. Mocht het ook nog lukken.

Ik had een avond uitgebreid gekookt en me voorgenomen om het voor de laatste keer aan te halen. “Schat, ik weet dat jij geen kinderen wilt, maar bij mij spookt het continu door mijn hoofd. Ik zou niets liever willen dan een kindje willen met jou! Zou je hier nog een keer over na willen denken?”

Het verwachte antwoord bleef uit, het was geen nee. Bij de eerste woorden maakte mijn hart een sprongetje. “Lieverd, het is niet dat ik geen kinderen met je wil” Wat was ik blij, ik omhelsde hem en zei nog “ik wist het”, en vertelde vervolgens dat ik mijn cyclus al aan het bijhouden was. Mijn geluksmoment was helaas van korte duur. Mijn partner vertelde me daarna zonder enige schaamte dat hij zielsveel van me houdt maar eigenlijk al jaren homo is en me nu echt gaat verlaten. BAM, hoe kapot kan je iemand in 30 seconden maken?

Mijn wereld viel in een. Zolang waren we samen geweest, zolang heb ik mijn kinderwens uitgesproken. Zolang begreep ik hem ergens. En nu? Nu sta ik alleen op de wereld zonder kind en zonder man.

You may like