Wat te doen met je vakantiegeld in coronatijd, zo geef je het verstandig uit!

Nadine
single-image

Het is bijna zover; in mei krijgen we altijd ons vakantiegeld. Normaal gaan we hiervan op vakantie (meestal naar het buitenland). Maar wat te doen met je vakantiegeld anno 2021 door corona? FEMMES geeft je tips over het verstandig besteden van je vakantiegeld!

Als je net zoals ik een shopaholic bent, heb je totaal geen moeite met het uitgeven van je vakantiegeld. Maar hoe geef je het nu verstandig uit? Aangezien we er een jaar hard voor heb gewerkt is het verstandig om er goed over na te denken.

Stel je zelf daarom de volgende vragen;

1; Wil ik dit jaar in Nederland op vakantie? Helaas zit een buitenlandse vakantie er dit jaar niet in, omdat een vakantie veel geld kost is het belangrijk jezelf af te vragen of je in Nederland op vakantie zou willen. Ga na of je dan een weekje, midweekje of weekendje weg zou willen.

2; Welke grote uitgaven zou ik graag in huis willen doen? Misschien heb je wel behoefte aan een nieuw bed? Wil je heel graag de tuin aanpakken of is je bank wel toe aan vervanging. Als je er voor kiest om niet op vakantie te gaan of maar een weekendje weg in Nederland dan hou je geld en tijd over. Dit is dus het ideale moment om een veranda te bouwen in je tuin of een nieuwe loungeset uit te gaan zoeken.

3; Als we bijvoorbeeld over 5 maanden wel weer een zonvakantie kunnen boeken naar het buitenland, wil je dan gaan? Indien je op dat moment alsnog graag een ticket naar de zon wilt boeken, dan is het handig om hiervoor geld apart te leggen. En het dus niet uit te geven aan iets anders.

Hoe geef ik dit jaar mijn vakantiegeld uit?

Dit jaar heb ik besloten om mijn vakantiegeld op de volgende manier te besteden;
1/5de Geef ik uit aan een toffe merk handtas, die ik al even graag wil hebben. Ik  heb een hele toffe gezien die ik ook voor werk kan gebruiken.
1/5de Geef ik uit aan twee weekendjes weg in Nederland.
1/5de Zet ik op mijn spaarrekening.
2/5de Besteed ik aan het opknappen van ons balkon en de tuin. We willen heel graag ons balkon opknappen denk hierbij aan terrastegels, een mini loungset & planten die het overleven in de zon. Daarnaast gaan we onze tijd gebruiken om de oude veranda af te breken en een nieuwe op te bouwen. Dus kluszomer; IT IS!

En hoe ga jij dit jaar je vakantiegeld uitgeven?!

2 Comments
 1. Avatar
  Tessa 2 weken ago
  Reply

  Ik heb het zojuist geprobeerd te verdelen en ging over mijn budget heen. Hebben jullie tips hoe ik van 6/5e deel van het geld weer 5/5e kan maken?

  Liefs Tessa

  • Nadine
   Nadine 2 weken ago
   Reply

   Hoi Tessa,
   Allereerst wat leuk dat je op onze website bent! Wij zijn echt pas een paar dagen begonnen met FEMMES (alles staat dus echt nog in de kinderschoenen). En jij bent de eerste die een reactie achter laat, iets wat wij erg leuk vinden. Dus daarvoor dank! Ik zie dat ik een fout gemaakt heb in de verdeling; ik heb 1/5 teveel neergezet bij sparen. Ik heb deze fout zojuist rechtgezet en aangepast op onze website. Dank voor je oplettendheid en als je 1/5 minder spaart dan komt de berekening weer helemaal uit. Ik hoop dat de de post leuk vond om te lezen. Mocht je onze content leuk vinden, dan kun je ons volgen via Facebook en Instagram. Voor nu fijne paasdagen toegewenst! Liefs, Nadine (namens Femmes)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like