Wat te doen met je vakantiegeld in coronatijd, zo geef je het verstandig uit!

single-image

Het is bijna zover; eind mei krijgen we altijd ons vakantiegeld. Normaal gaan we hiervan op vakantie (meestal naar het buitenland). Maar wat te doen met je vakantiegeld anno 2021? FEMMES geeft je tips over het verstandig uitgeven van je vakantiegeld!

Als je net zoals ik een shopaholic bent, heb je totaal geen moeite met het uitgeven van je vakantiegeld. Maar hoe geef je het nu verstandig uit? Nou kun je natuurlijk direct een heerlijke zonvakantie boeken, maar aangezien we er een jaar hard voor heb gewerkt is het verstandig om er goed over na te denken.

Stel je zelf daarom de volgende vragen;

1; Wat denk jij zullen dit jaar op vakantie naar het buitenland kunnen? En zou je als dit niet gaat op vakantie in Nederland willen?
Er is nog geen zekerheid of een vakantie naar het buitenland er dit jaar in zit. Omdat een vakantie veel geld kost is het belangrijk jezelf af te vragen of je in Nederland op vakantie zou willen. Ga na of je dan een weekje, midweekje of weekendje weg zou willen.

2; Welke grote uitgaven zou ik graag in huis willen doen? Misschien heb je wel behoefte aan een nieuw bed? Wil je heel graag de tuin aanpakken of is je bank wel toe aan vervanging. Als je er voor kiest om niet op vakantie te gaan of maar een weekendje weg in Nederland dan hou je geld en tijd over. Dit is dus het ideale moment om een veranda te bouwen in je tuin of een nieuwe lounge set uit te gaan zoeken.

3; Als we bijvoorbeeld over 3 maanden wel weer een zonvakantie kunnen boeken naar het buitenland, wil je dan gaan? Indien je op dat moment alsnog graag een ticket naar de zon wilt boeken, dan is het handig om hiervoor geld apart te leggen. En het dus niet uit te geven aan iets anders.

Hoe geef ik dit jaar mijn vakantiegeld uit?

Dit jaar heb ik besloten om mijn vakantiegeld op de volgende manier te besteden;
1/5de Geef ik uit aan een toffe merk handtas, die ik al even graag wil hebben. Ik  heb een hele toffe gezien die ik ook voor werk kan gebruiken.
1/5de Geef ik uit aan twee weekendjes weg in Nederland.
1/5de Zet ik op mijn spaarrekening.
2/5de Besteed ik aan het opknappen van ons balkon en de tuin. We willen heel graag ons balkon opknappen denk hierbij aan terrastegels, een mini loungset & planten die het overleven in de zon. Daarnaast gaan we onze tijd gebruiken om de oude veranda af te breken en een nieuwe op te bouwen. Dus kluszomer; IT IS!

En hoe ga jij dit jaar je vakantiegeld uitgeven?!

You may like