Waarom is het zo moeilijk om het bij ÉÉN drankje te houden?

single-image

Zin om af te spreken? Oké, gezellig, maar ik doe echt maar 1 drankje! Super goed voornemen, maar waarschijnlijk is het je maar weinig keren echt gelukt. Zeker als je de volgende dag vroeg op moet, is het fijn als je gewoon na dat ene drankje naar huis gaat. Helaas, vaak worden dit er al snel twee, drie of meer. Maar hoezo kan je het dan echt niet bij dat ene drankje houden?

Wij hebben het voor je uitgezocht en dit zegt de wetenschap;

Onderzoekers kwamen erachter dat je omgeving een grote invloed heeft op de hoeveelheid alcohol die je gebruikt. Hierbij kan je denken aan je vriendinnen, maar ook een kroeg kan ervoor zorgen dat je sneller nog een tweede drankje (en de rest) drinkt. Je ziet hier namelijk dat mensen vaak een drankje drinken, wat verleidelijker kan zijn om er toch ook nog 1 te bestellen. Maar ook een gezellige avond met vrienden, muziek en lekker eten is een grote verleiding. Want zeg eerlijk, lekker eten, leuk gezelschap en lekkere muziek dat vraagt toch om een lekker drankje?

Maar ook hebben knappe koppen van de A&M University in Texas beweerd dat ons brein ons in eerste instantie beschermt tegen overmatig drinkgedrag. Het D2-neuron in onze hersenen is hierin een belangrijke speler; die zorgt ervoor dat we stoppen als we niet meer willen. Maar, je kan hem al invullen, als je gaat drinken verzwakt de werking van dit neuron en kom je dus in een vicieuze cirkel terecht.

 

Conclusie; Eigenlijk kan je er gewoon echt niks aan doen 🙂

You may like