‘Vergeet’ jou partner over het algemeen wat je verteld? No worries!

single-image

Vergeet jouw partner altijd wat je vertelt? Dit is juist een heel goed teken!

Het kan zo vervelend zijn als je partner niet lijkt te luisteren naar je verhalen. Toch blijkt dit juist een teken van echte liefde te zijn. Klinkt wel een beetje vreemd toch? Want hoe vervelend is het dat je telkens tegen je partner moet zeggen;

“Schat, dit heb ik je van de week toch al verteld?”

 

Nou en je kan het je wel bedenken, dit kan toch leiden tot frustratie en soms zelfs ruzie. Super zonde en vaak niet nodig. Sterker nog, het ligt voor een deel zelfs aan jezelf. Dikke doei denk je nu! Je hebt het toch echt 3 keer verteld en wat kan jij eraan doen dat HIJ het niet onthoud.

Eigenlijk is het heel simpel. Je partner overschat zichzelf vaak en denkt te weten wat de ander aan het vertellen is. Ja, want jullie kennen elkaar door en door dus helemaal op de details letten, doen we niet meer. Vaak is het zo wanneer je een nieuw iemand ontmoet je veel beter luistert en op de details van het gesprek let.

Je partner zou dus minder goed luisteren omdat hij of zij zichzelf overschat. Maar jij verteld het misschien ongemerkt ook wel anders. Het kan namelijk ook zo zijn dat jij je verhaal veel minder uitgebreid verteld omdat je denkt dat je partner het toch wel begrijpt. Vertel jij namelijk je verhaal hetzelfde tegen een vreemde als tegen je partner? Of zijn er dan toch wat meer details?

 

 

Conclusie: Eigenlijk heel simpel en best aandoenlijk 😉

Hoe hechter jullie band, hoe minder goed er wordt geluisterd. Maar hé, dit is geen desinteresse maar pure LIEFDE!

 

 

 

You may like