Tips om je weekend langer te laten lijken

Tips om je weekend langer te laten lijken

Yes, eindelijk weekend! Even niks, uiteindelijk zitten ze vaak helemaal vol met verplichtingen en dan hebben we het nog niet eens over de boel thuis opruimen. De week boodschappen, de was, eventueel meal prepping voor je werkweek. Twee keer knipperen met je ogen en je weekend is alweer voorbij. 

Hoe kun je je weekend langer later lijken? Met deze tips kan je zorgen, dat je (voor je gevoel) langer van je vrije tijd kunt genieten, zodat je echt bij kunt komen om maandag weer met frisse moed aan een nieuwe week te beginnen.

TIP 1; Doe vooral dingen die je echt leuk vindt
Kijk eens goed naar je weekendplanning. Zijn er afspraken waar je echt totaal geen zin in hebt en eigenlijk best wel een keer onderuit kan komen. Natuurlijk kom je soms onder sommige afspraken niet uit, maar er zijn toch echt wel afspraken die je even kan uitstellen. Dus ga lekker doen wat je leuk vind en geniet van je weekend!

TIP 2; Ga nieuwe dingen doen
Volgens neurowetenschapper David Eagleman is nieuwe dingen doen de sleutel voor een weekend dat langer aanvoelt. Een weekend weg lijkt vaak ook langer te duren dan een weekend thuis. Of probeer een nieuwe sport of hobby. De reden is dat je hersenen druk zijn met nieuwe indrukken verwerken als je iets doet wat je nog nooit gedaan hebt. Als je dingen ziet en doet die je al kent, heb je minder oog voor de details om je heen. Juist het zien en ervaren van nieuwe dingen zorgt ervoor dat je weekend langer lijkt.

TIP 3; Het vakantiegevoel
Op vakantie ben je vaak veel relaxter, ontspannender en doe je alles waar je zin in hebt. Probeer een klein stukje vakantie mee te nemen in je weekend. Schijnt het zonnetje? Kies er dan ook lekker voor om je kop koffie op je balkon of in de tuin te drinken en even heerlijk te ontspannen.

TIP 4; Take it easy
Probeer alles vooral lekker rustig aan te doen. Krijg je niet af wat je bedacht had? Jammer dan, weekend moet ook gewoon echt weekend zijn.

Kortom; geniet van je weekend en doe vooral waar jezelf zin in hebt!

You may like