Thuiswerken? Zo doe je dat!

single-image

Sommige werken nu al meer dan een jaar thuis, met kinderen, zonder kinderen. De 1 vind het vervelend en mist zijn collega’s de ander vindt het wel prettig hoe het gaat.

Thuiswerken is tegenwoordig heel normaal en kantoren zijn veelal leeg en werknemers hebben bureaustoelen, schermen en soms zelfs bureaus meegenomen. Maar hoe richt je nu je thuiswerkplek goed in?

  1. Wissel staan en zitten af. Bijvoorbeeld wanneer je een telefoontje krijgt dit staand of lopend te doen. Je hebt tegenwoordig sta/zit bureaus welke je kan verstellen.
  2. Probeer tafel- en stoelhoogte goed op elkaar af te stemmen dat je schouders ontspannen zijn. Dit werkt vaak het beste met je ellebogen op of niet iets boven tafelhoogte.
  3. Knieën dezelfde hoogte als de heupen. Dus zit je bijvoorbeeld te hoog, pak dan een voetenbankje of bijvoorbeeld een boek.

In onderstaande link meer afbeeldingen en tips over het inrichten van je werkplek

Meer tips inrichten werkplek

Wie herkent het niet? Wanneer je kinderen hebt en die zijn weer naar school dat je denkt; zo nu kan ik eindelijk even uren maken en doorwerken. Voor je het weet is het weer tijd dat je ze van school kan halen en je eigenlijk vergeten bent om überhaupt pauze te nemen laat staan je geluncht hebt. Tips om ervoor te zorgen dat je spieren en gewrichten toch nog een beetje soepel blijven, sterker nog, deze kan je gewoon achter je bureau uitvoeren.

Ontspan je schouders is misschien wel 1 van de belangrijkste, wanneer je werkhouding niet goed is, of je veel gespannen zit is dit een erg fijne oefening die je een aantal keer per dag kan doen. Adem diep in en trek je schouders op terwijl je rechtop zit. Adem uit en laat je schouders zakken met je armen langs je lichaam en… herhaal. Maar ook het bewegen van de schouders kan fijn zijn tegen de vermoeidheid. Draai je schouders dan een aantal keer naar voren en een aantal keer naar achteren.

Nekklachten zijn vaak ook een bekend fenomeen, vaak zit je net iets te krom voordat beeldscherm waardoor last kunnen krijgen van onze nek (of we zitten veel te lang achter de computer). Hieronder een oefening om je nekspieren op te rekken.

  • Leg je linkerhand op je rechteroor
  • Ga met je linkeroor naar je linkerschouder
  • Probeer je hoofd nu nog iets verder te draaien en dan zal je rek voelen aan de rechterkant
  • Doe dit ongeveer 30 seconden en wissel af met de andere zijde.

TIP VAN FEMMES
Neem regelmatig pauze, werk in een aparte ruimte wanneer dit mogelijk is en vooral.. zorg voor voldoende ontspanning! Succes!

You may like