STOP met deze 10 excuses, het is tijd om je dromen te realiseren!

single-image

Niet gelukkig zijn is voor een groot deel het gevolg van slechte gewoontes, negatieve overtuigingen en gedrag dat “gewoon” geworden is en dat je niet meer ziet voor wat het is. Hoe doorbreek je zulke patronen en breng je meer geluk in je leven?

Soms praten we onszelf dingen aan om iets niet te doen, zo sta je eigenlijk je eigen geluk in de weg. Gebruik jij onderstaande excuses wel eens? Mocht je jezelf hierin herkennen, denk dan hierna ook na of je dit wilt veranderen. Soms moet je het gewoon DOEN!

1. Vastzitten in een routine
De manier waarop je dingen altijd gedaan hebt, is niet de enige manier om ze te doen. Als je alles blijft doen zoals je gewend bent, dan ervaar je nooit iets nieuws. Vind je dit fijn? Verander dan niks. Mocht je jezelf hierin tegen, dan blijf je jezelf bevestigen in je eigen routines.

De TIP; ga weg uit die sleur, overal wacht het avontuur, soms moet je hem alleen zien en opzoeken.

2. Je weet niet hoe?!
Sommige stappen zijn doodeng, je moet uit je comfort zone stappen. Nee, dit is niet de gemakkelijkste stap, maar soms wel nodig. Maar zodra je de stap hebt gezet, zul je zien dat je het fantastisch vind. Nieuwe ontdekkingen, nieuwe kansen en mogelijkheden.

3. Te weinig zelfrespect.
“Ik kan dit niet” Hier gaan we nu mee ophouden. Accepteer jezelf zoals je bent, met al je goede, maar ook met je slechte kanten. Ga je leven inrichten zoals jij dit wilt, niet zoals andere het willen. Ben je eigen beste vriend. Wanneer je niet gelukkig bent met jezelf, dan kan je dat met de rest ook niet!

4. Wat anderen zullen denken.
Dit heeft te maken met punt 3. Eigenlijk kan je de helft van je zorgen al doorstrepen, door niet meer druk te zijn met wat andere mensen van je denken. Laat je leven niet leiden door andere mensen, maar bepaal zelf wat je fijn vind. Jij bepaalt je eigen geluk! Mochten mensen hier commentaar op hebben? Een mening hebben mag altijd, sparren kan altijd, maar misgunnen? Dan zijn het niet de mensen die je om je heen wilt hebben

5. Dit komt later wel.
Van uitstel komt afstel. Voor je het weet is er weer een lange periode waarin je niet je dromen achterna gaat. Dus maak dat plan en probeer!

6. Geen controle.
Het leven is onvoorspelbaar. Dat betekent niet dat je geen actie kunt ondernemen om je dromen waar te maken. Maar het betekent wel dat je moet accepteren dat het altijd anders kan gaan – beter, slechter, anders, onverwachter. Accepteer de situatie hoe die is.

7. Ik heb niet genoeg ervaring.
Waarom zou je dit als excuus ervaren? Je kan jezelf ook de vraag stellen; “Wat kan ik hieraan veranderen”. Niemand is namelijk geboren met de kennis die hij vandaag heeft. Sterker nog, je bent alleen geboren zonder netwerk. Dit netwerk kan jezelf vergroten.

8. Het is teveel risico.
Dit is wel een dingetje. Misschien wel de grootste reden waarom mensen afhaken. Dit kan kloppen, maar het is nog geen reden om op te geven. Bepaal wat je precies te risicovol vindt aan jouw droom (zou je veel geld kunnen verliezen? Zou je een stabiele job moeten opgeven? Vrees je dat andere mensen jou gaan beoordelen?), Het belangrijkste? Wat is het aller ergste wat er zou kunnen gebeuren?

9. Ik heb geen idee waar ik moet beginnen.
Is dit een reden om op te geven? Ik dacht het niet! Hierom blijven dromen, dromen. Ga stapje voor stapje. Dit kunnen ook hele kleine stapjes zijn. Zet het op papier, laat mensen meedenken. 1 klein stapje is al een stap!

10. Het is onbelangrijk!
HO, HO HO! DIT IS NIET WAAR!  Het is namelijk jouw droom en daarom belangrijk!

You may like