Op school zijn ze boos, omdat hij niet kan stoppen met tekenen, I love that kid!

Op school zijn ze boos, omdat hij niet kan stoppen met tekenen, I love that kid!

Ik wordt hier toch altijd zo blij en gelukkig van, iemand met een eigen wil, een eigen karakter. Ik snap dat het niet altijd even makkelijk zal zijn voor de ouders of leerkrachten maar ach, dat is bijzaak. Achter ieder mens schuilt namelijk een verhaal. Een verhaal wat soms heel mooi en bijzonder kan zijn.

Dit is het geval van Joe Whale,  die geregeld door zijn leraren op zijn sodemieter kreeg omdat hij tekende in plaats van de lessen te volgen: Joe is geen kind dat snel afgeleid is of met aandachtsproblemen, maar een kleine kunstenaar met een passie voor tekenen.

De leraar kunst van het jongetje was zo onder de indruk van zijn kunstwerkjes, dat hij heel Instagram vol zette. De eigenaar van een restaurant in Shrewsbury zag de kunstwerken op Instagram en nam contact op met de leraar van Joe. Hij wilde dat Joe in het gebouw een wand ook zou vullen met zijn tekeningen.

Zoals elke kunstenaar heeft ook Joe een specialisatie genaamd ”Doodle”, droedelen in het Engels, dat wil zeggen; tekenen met eenvoudige lijnen die fictieve of echte elementen weergeven.

 

Het is toch fantastisch om te zien, dat achter een kind, waarvan sommige mensen denken dat hij onhandelbaar is, lui of geen zin heeft een school, iets heel anders schuilt? Een creatief brein, een kunstenaar. Wil je meer foto’s zien? Check dan hier zijn insta.

 

“Creativity is intelligence having fun!”

 

You may like