Ook wel eens last van een Brain fog? Dit zou de oorzaak kunnen zijn!

Ook wel eens last van een Brain fog? Dit zou de oorzaak kunnen zijn!

Loop je ook wel eens naar de keuken en denk je dan; wat kwam ik hier ook alweer doen? Vermindert je concentratie in de loop van de dag en ben je soms een tikkeltje vergeetachtig?

Dit kan natuurlijk komen door dat ene drankje wat net iets teveel was gisterenavond. Of gewoon omdat je moe bent maar wist je dat wat je eet (of niet eet) ook invloed kan hebben op je hersenen? In de volksmond noemen we de zogeheten Brain fog ook wel hersenmist. Het is geen officiële aandoening maar ongetwijfeld herken je wat symptomen en heb je er zelf wel is last van gehad.

  • Verminderde concentratie
  • Vergeetachtigheid
  • Vermoeidheid
  • Je voelt je slap
  • Duizeligheid

Dit betekend niet dat je hier de hele dag last van hebt. Maar vervelend is het wel! Wij hebben in ieder geval de meest voorkomende triggers van de hersenmist voor je verzameld!

1. Te weinig hydratatie

We weten allemaal dat het belangrijk is om genoeg te drinken. Wanneer je al iets te weinig drinkt, kan dit al invloed hebben op je hersenen. Weet je van jezelf dat je vaak vergeet te drinken? Zet gewoon een waterfles naast je neus, om jezelf eraan te herinneren dat je moet drinken! Niet zo fan van water? Probeer je water eens met een schijfje citroen, sinaasappel of komkommer erbij.

2. Te weinig OMEGA-3

Omega-3 vetzuren (o.a. te vinden in vette vis, tofu, sojadrink, noten en zaden) zijn van vitaal belang voor de hersenfunctie. Omega-3 vetzuren zorgen voor verbeterde mentale prestaties en een verbeterd geheugen bij volwassenen. Nog beter; ze zijn er gewoon in supplementvorm, zo weet je zeker dat je genoeg binnen krijgt!

3. Te weinig Vitamine B

Dit kan op korte termijn problemen geven zoals bijvoorbeeld een gebrek aan energie en stemmingswisselingen. Op lange termijn kan dit zorgen voor cognitieve achteruitgang. Gelukkig zijn er heel veel producten waar vitamine B in zit. Denk aan volkoren producten en de groene groentes. Maar ook deze zijn gewoon in een potje te koop 😉

Kortom; zorg goed voor jezelf en drink voldoende water! Dan zal de brain fog snel verdwijnen en voel jij je weer beter!

You may like