OMG droom ik? Dit is een WIJN pretpark; La Cité du vin!

Droom wijn pretpark; Cité du vin!

Holy Moly! Het bestaat gewoon! Een wijn pretpark. Mocht je dit jaar op vakantie gaan naar Frankrijk, in de buurt van Bordeaux, dan is het zeker de moeite waard om hier een bezoekje te brengen, lees; overnachten 🙂 Het zou namelijk echt zoo zonde zijn als je niet alles kan proeven omdat je nog terug moet rijden.

De toren van 55 meter hoog, kan je al van ver zien. De voorgevel is samengesteld uit glazen panepen en aluminium. Het moet je doen denken aan een knobbelige wijnstok, verankerd in een glazen basis.

Wanneer je binnen bent, valt de gigantische ruimte je meteen op. De Cité du Vin beslaat maar liefst 13.350 m2 verdeeld over 10 verdiepingen. Je bent dus echt wel even zoet.

Naast dat het ontzettend leuk en lekker is, is dit  wijnpretpark ook nog eens leerzaam. Je kan er namelijk deelnemen aan proeverijen en er wordt je van alles verteld over de geschiedenis en de cultuur van wijn. Zoals bijvoorbeeld de wijnplaneten, waarbij je alles te weten komt over de wereldeconomie van de wijn, of beleef een verbazingwekkende vlucht over de wijngebieden dankzij een projectie op drie gigantische schermen en op de vloer. Je komt dus ook nog eens met een goed verhaal thuis!

Nog mooier; Je bent maar 20 euro kwijt voor de hele dag in dit pretpark. Dus gooi het in je vriendinnen app en prik snel een datum!

You may like