Met deze 5 tips krijg je én houd je, je witte was ECHT wit!

single-image

Heb jij ook een paar mooie witte kledingstukken die je graag draagt? Maar merk je dat ze na regelmatig wassen toch een beetje grauwig worden? Super zonde natuurlijk, want het liefst wil je deze nog een paar keer aan! Wij hebben wat makkelijke trucjes voor je verzameld om je witte was, echt weer te laten stralen! 🙂

Maar hoe komt het nou, die grauwige kleur of blauwe gloed? Het antwoord is; wassen op een te hoge temperatuur en verkeerd wasmiddel. Dus bij deze, was je witte was altijd op 30 graden en met een wasmiddel wat geschikt is voor witte was.

Truc 1; Schoonmaakazijn
Dit is ideaal om je vergeelde was weer wit te krijgen. Maak een bak met schoonmaakazijn en dompel je “witte” kleding erin. Laat een paar uur weken, spoel het uit en draai een normale was in de wasmachine. De geur van schoonmaakazijn verdwijnt tijdens de wasbeurt.

Truc 2; Poederwasmiddel tegen de grauwe kleur
Een poederwasmiddel bevat namelijk een optisch witmiddel dat de uv-stralen uit het licht absorbeert en die energie vervolgens afstaat als blauw licht. Dit blauwe licht zou de reflectie verhogen waardoor je wasgoed witter lijkt. Misschien helemaal niet zo gek als je bedenkt dat ook vloeibaar wasmiddel voor witte kleding een blauw element bevat. Zo hier hebben wij echt nog nooit over nagedacht.

Truc 3; Kunstgebit reiniger
Hoor jij het jezelf al zeggen tegen je vriendinnen? “Meiden, wat ik nu heb, mijn was is stralend wit door gebruik van kunstgebit reiniger” Willen jullie dit aub. filmen? Maar even, het werkt. Een tabletje steradent tussen je witte was en het moet er weer goed uit zien!

Truc 4; Glansspoelmiddel
Gele vlekken onder de oksels? Doe er glansspoelmiddel op, draai je was en klaar!

Truc 5; Soda
Dit trucje kennen we misschien ook wel om de wasmachine schoon te maken, evenals schoonmaakazijn. Maar je kan dit dus ook gebruiken voor je witte was. Soda maakt jouw grauwe witte was weer een stuk witter. De soda kun je gewoon in het bakje van de wasmachine doen of toevoegen aan de wastrommel. Laat de witte kleding eerst even weken in een emmer water met soda. Was de kleding daarna met de wasmachine.

You may like