Kampioen in klagen? Dan is dit DE ultieme uitdaging!

single-image

Over het weer, over dat alles dicht is vanwege corona, hoe moe en druk je wel niet bent. Klagen dat is iets waar wij vrouwen (en Nederlanders) kampioen in zijn. Maar wat als je er gewoon eens mee zou stoppen. Denk je dat jij het zou kunnen? Komt er meteen iemand in je op die dit sowieso niet zou kunnen? Hoe werkt dat dan? Besluit je dan gewoon op de een of andere dag, ik klaag nooit meer? Denk je dan nooit meer aan klagen? En ben je dan ineens een mega positief en blij mens?

Maar wat is klagen nu eigenlijk? ”Klagen is negatieve feedback geven op een situatie, zonder de intentie die te willen veranderen.” Dus eigenlijk wil je gewoon even zeuren en verder niets. De vraag is wil je hier je tijd aanbesteden? Kevin Weijers heeft hier een antwoord op; hij nodigt je in zijn nieuwe boek uit om eens 21 dagen niet te klagen, vloeken, roddelen of te schelden. Om zichzelf hieraan te herinneren droeg hij een wit bandje om zijn pols. Dit bandje had twee redenen; als herinnering aan zijn uitdaging & als hij de mist in ging dan moest hij zijn bandje van zijn linker naar zijn rechterpols verplaatsen. Ging hij de fout in, dan begon hij weer opnieuw! Dit geeft al aan hoe moeilijk dit is, klagen zit zo in ons systeem.

De vraag is eigenlijk durf jij het aan? En met wie wil jij dit samen aangaan? Meer weten over hoe Kevin Weijers zijn methode precies werkt? Je kunt hier zijn boek bestellen via Bol.com

You may like