Hoe wordt je een betere versie van jezelf?

single-image

Weten is 1, meten is 2 maar DOEN is iets heel anders. Ik denk dat iedereen wel weet wat hij of zij wilt en wat goed voor ze is. Maar hoe goed slaag je in de praktijk? Hoe vaak vergelijk jij jezelf met anderen? Anderen die het op social  media perfect lijken te hebben…..  Is het dan ook perfect?

Want ja, ik heb nu eenmaal niet dat gespierde lichaam, waar ik ieder dag over kan posten, heb niet iedere dag een feestje en kan ervan genieten als ik een dag in pyjama voor mezelf heb. Maar is daar iets mis mee? Je vergelijkt jezelf met al die perfect lijkende mensen. Maar de grote vraag;

 

Wie is er nu eigenlijk perfect?

 

 

We vergelijken onszelf continu, maar waarom? De 1 heeft een sixpack en de ander iedere dag een feestje of een succesvolle baan. Maakt dat je leven perfect? Het antwoord;

NOPE!

Dat je dingen anders wilt, of wilt veranderen is herkenbaar en ook helemaal niet gek. Want het is leuker als mensen je herkennen als iemand die geniet van het leven dan iemand die thuis op de bank zit. Maar is dat je ultimatum? Het antwoord;

Stop met vergelijken en begin met wat jij wilt!

Ga uit vanuit jezelf, je eigen dromen, toekomst. Maar ook mag je terugblikken, trots zijn op wat je al wel hebt gedaan. Ongetwijfeld heb je fouten gemaakt, maar onthoud;

“Vandaag kan je alles beter doen als gisteren”

Vergeet niet dat als je jezelf accepteert zoals je bent het ook zomaar zou kunnen dat je nooit de beste versie van jezelf kunt worden. Want als deze niet is zoals je zelf bent is dit echt een gek makende gedachte. Jup, I know, diepgaand, maar denk er maar is over…..

 

Het belangrijkste is dus wanneer je een betere versie van jezelf wilt worden;

  1. Je vandaag alles beter kan doen als gister.
  2. Leer van het moment. Bekijk het vanuit een ander perspectief. Het zijn kansen om te groeien..
  3. Stap uit je comfortzone. Letterlijk SPRING! Dit zijn namelijk de momenten waarop het gebeurd. Geef je over aan de momenten die jou nog sterker kunnen maken!
  4. Verdiep je in het proces. Optimaliseer wat je mist. Schrijf het op en wat je nodig hebt om daar te komen. Maak een doel.
  5. Laat los, wat je los moet laten.  Creëer ruimte, ruimte voor positiviteit en de mooie kansen die je kan pakken.
  6. Accepteer vallen en opstaan. Soms moet je eerst keihard vallen voordat je weer op kan staan. Zet door wanneer het moeilijk wordt. Wat kan je hieruit leren en zul je voortaan niet meer doen?
  7. Leer van de beste! Interessant? Luister naar Podcasts, lees boeken, verdiep. Haal hieruit wat voor jou belangrijk is! Niemand heeft het wiel uitgevonden. Jij bepaald wat bij jou past!
  8. Focus. Focus wat je al hebt. Als je meer wilt, slimmer wilt, beter wilt. Die trots mag je meenemen naar een nog betere versie van jezelf. Want eerlijk, er is altijd iets te benoemen!

 

 

 

“BE STRONGER THAN YOU’RE EXCUSE”

You may like