Geen fan van groenten? Aan jou ligt het in ieder geval niet!

single-image

Mensen vinden het vaak een beetje gek als je zegt dat je niet van groenten houd. Of ze vragen; “Moest je dat niet van je moeder eten vroeger?” Of; “Lust je helemaal geen groenten?” Euh, nee geen spinazie, bloemkool, spruitjes, boontjes of broccoli. Ja soms best wel irritant. Maar kan je de momenten nog herinneren met je ouders aan tafel? Nog 3 happen en dan mag je van tafel. Als je het niet opeet, mag je ook niet buiten spelen. Al kokhalzend schoof je het dan naar binnen, maar alles wat groen is, komt er niet meer in!

Maar….. wij hebben goed nieuws! Je kan er namelijk helemaal niks aan doen! En je ouders trouwens ook niet ;). Het ligt namelijk aan je genen.

Uit onderzoek is gebleken, dat sommige mensen een genenpakket hebben, dat wanneer ze bepaalde groenten eten gewoon moeten kotsen. Met name broccoli en spruitjes bleken een hoge aversie op te roepen bij de mensen met het volgende gen: TAS2R38. Dit gen zorgt er voor dat jouw smaakpupillen groente niet kunnen verdragen en dus een NO-GO is om te eten. De rest van de groenten verzinnen we er dan wel gewoon bij 🙂

Dus mochten mensen de volgende keer vragen waarom je geen groenten eet. “Sorry, dit is gewoon vastgelegd in mijn genenpakket” Mij niet bellen!

You may like