Fijne self-care tips voor je body, mind & soul.

Fijne self-care tips voor je body, mind & soul.

Een wereld, een wereld die constant in beweging is. Iedereen druk is en het dus soms moeilijk is om tijd voor jezelf te nemen. Iedereen zal zich wel in iets herkennen; overwerken, deadlines, onrustig slapen, stress, bijna op vakantie en dus alles op orde willen hebben en ga zo maar door. Maar ook je sociale leven kan ervoor zorgen dat je weinig aan self-care doet. Maar geloof me, wanneer je dit wel zou doen, meer aandacht aan jezelf zou besteden, kan het ervoor zorgen dat jou leven eigenlijk nog leuker en beter wordt. Dit gaat niet alleen om zorgen voor je lijf maar gaat veel dieper. Hieronder zullen wij je een aantal tips geven, wellicht zitten er voor jou items tussen die jij goed zou kunnen toepassen!

 

 

BODY

Een heel belangrijk onderdeel. Wanneer jou lichaam in balans is, zul je merken dat je meer energie zult hebben.

 • Lichaamsbeweging. Voor de een dagelijkse kost, voor de ander kost het wat meer moeite. Ben je niet van de sportschool en moet je jezelf hier altijd naar toe slepen? Probeer dan dagelijks te wandelen of te fietsen. Of ga met een vriendin naar groepslessen.
 • Ademhalingsoefeningen. Last van stress? Of teveel prikkels in je lijf? Adem gedurende 3 tellen in door de neus, adem vervolgens weer even lang uit door de neus. Dit kan je meerdere keren per dag doen.
 • Slaap. Zorg dat je voldoende slaap krijgt en probeer hier ook een regelmaat in te krijgen. Je zult merken wanneer je je ideale slaapduur weet, hier regelmaat in krijgt je veel meer energie zult hebben.
 • Eetgewoonte. Verminder bijvoorbeeld je suikers. Toegevoegde suikers zitten namelijk overal. Ook kleine stapjes kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld om voor het slapen gaan een extra glas water te drinken.
 • Rust. Rust is niet alleen slaap. Rust kan ook visueel zijn. Sluit je ogen is gewoon een paar minuten. Merk hoe fijn je het vind om even je gezichtsveld een paar minuten uit te zetten.

 

MIND

Jou mind, jou wereld van gedachten, emoties en overtuigingen. Én soms een chaos!

 • Offline. Zet gewoon is een paar keer een uur je telefoon in vliegtuigmodus. Geen telefoon, geen iPad, geen televisie. Misschien alleen een muziekje en een goed boek.
 • Bewust van jezelf: Meditatie.Neem drie minuten de tijd. Adem 1 minuut naar je buik, om vervolgens 1 minuut bewust te worden van je gedachten en gevoelens. Hoe voelt je lichaam aan?
 • Me-time. Doe iets wat je echt leuk vindt om te doen. Plan gewoon een avondje echt voor jezelf.
 • Dag comfortzone. Probeer hier eens uit te stappen en iets te doen wat je normaal niet zou doen.

 

SOUL

Voordat je iets doet of zegt, bedenk je dan eens hoe je het zelf zou vinden. Wees lief voor jezelf zoals je ook voor anderen zult zijn en andersom.

 • Nee is ook een antwoord.Kies wat vaker voor jezelf en zeg nee. Nee is ook goed. Je bent aan niemand uitleg verschuldigd en je hoeft niets te rechtvaardigen. Blijf standvastig en laat je niet ompraten. Hou en kies voor jezelf.
 • Huil, praat & lach. Moeilijk om je gevoelens te uiten? Soms is het tijd om je gevoelens wel te delen. Huilen mag, lachen mag en praten ook. Soms kan dit erg opluchten. Dit kan bij je partner, je vriendin of je moeder. Iemand bij wie jij je veilig voelt.
 • Help & care. Doe iets voor een ander zonder de intentie te hebben dat je er iets terug voor wilt. Echt, dit geeft zoveel voldoening!
 • Positieve feedback & complimentjes. Probeer mensen een persoonlijk complimentje te geven. Dit is voor een ander fijn en prettig om iemand anders gelukkig te zien. Ook kan je om positieve feedback vragen van een ander. Waarom vinden ze jou zo leuk?
 • Geniet. Laat je gedachten af en toe ook eens los. Dwaal in je eigen omgeving en geniet van wat je hebt.

 

 

 

 

Mocht jij nog goede tips hebben? Stuur dan een mailtje naar info@femmes.nl 

SUCCES!

You may like