Wij presenteren; Spaghetti in rode wijn. Soms wil je toch een keer wat anders dan de pasta met rode saus en groenten of de makkelijke pasta pesto. Dus dan maar pasta in rode wijn. In Toscane is dat blijkbaar een gebruikelijke methode. Nog leuker, het is nog makkelijk te maken ook. En het allerbelangrijkste; LEKKER!
- 400 gram spaghetti (afhankelijk van het aantal personen)
- Fijn zeezout
- 60 ml extra vierge olijfolie
- 4 of 6 (wat je lekker vind) teentjes knoflook, in flinterdunne schijfjes
- 1/2 theelepel chillivlokken
- 1 fles rode wijn
- 50 gram Pecorino, geraspt (+ extra, of parmezaanse kaas)
- Zout & peper
- Verse basilicum
Hoe gaan we het maken?
-
- Meng de fijngehakte knoflook met de helft van de olijfolie in een kom.
- Verwarm een pan en giet hier de gemaakte knoflookolie in.
- Voeg hier de chilivlokken en de helft van de boter toe.
- Giet de rode wijn in de pan, zet het vuur hoger en breng dit aan de kook. Koek dit ongeveer 20 min zonder deksel.
- Deksel erop en zorg dat het warm blijft op een laag pitje.
- Kook ondertussen de pasta beetgaar en stop iets eerder dan de gewenste kooktijd op de verpakking.
- Giet de pasta af en doe het bij de saus. Voeg hier de rest van de boter aan toe.
- Roer tot alles bedekt is en de saus een wat dikkere structuur heeft gekregen.
- Opscheppen maar en de kaas erover.
Eet u smakelijk!