Doen! Deze verrassende uitkijkpunten op nog geen 5 uur rijden!

single-image

Bij een vakantie denk je al snel aan mooie witte stranden, of besneeuwde bergtoppen waar je helemaal los kan gaan met wandelen of skiën. Of boek je een stedentripje met je partner of vriendinnen. Maar hoe leuk is het om er gewoon even tussenuit te zijn wat helemaal niet ver rijden is? Hieronder laten we een aantal mooie plekken zien op minder dan 5 uur rijden vanaf Utrecht. Genieten maar!

 

 

1. TIGER & TURTLE MAGIC MOUNTAIN, DUISBURG (DUITSLAND)

(1.55 uur, 175 km. vanuit Utrecht)

Deze loopbrug in de vorm van een achtbaan is op z’n zachtst gezegd: spectaculair. 249 treden brengen je tot 21 meter hoog terwijl je uitkijkt over een groen boslandschap en oude staalfabrieken. ‘s Avonds wordt dit pareltje verlicht met meer dan 880 leds, klinkt best wel tof toch?

2. FONDRY DES CHIENS, VIRIONVAL (BELGIË)

(3uur en 10 minuten, 310 km. vanuit Utrecht)

De Fondry des Chiens is een zinkgat in het natuurpark Viroin-Hermeton. Het is een grote ravijnachtige put met grillige uitstekende rotspartijen gevormd door weggespoeld kalkgesteente waaruit eeuwenlang ijzerhoudend, ingespoeld mineraal ontgonnen werd. Dus trek je wandelschoenen aan voor deze 8 km wandeling en klim langs het plateau des Abannets en loop langs de spoorweg waar ook nog regelmatig een stoomtrein rijdt.

 

3. HET ELASTISCH PERSPECTIEF, BARENDRECHT

(50 minuten, 73 km. vanuit Utrecht)

“De oneindige route”

Het ontwerp bestaat uit een cirkelvormige trap die de bezoeker op hoogte brengt om daarmee een blik op de horizon mogelijk te maken. Het pad maakt een continue beweging. Waar de tramhalte het begin of het einde van een reis betekent, is deze route oneindig. De trap is opgebouwd volgens het principe van de Möbiusband: er is slechts 1 vlak en 1 rand. Bovenkant wordt onderkant wordt bovenkant. Hiermee is de suggestie die de cirkelvormige trap uitstraalt om rond te lopen uiteindelijk een onmogelijkheid.

 

4. HERCULES MONUMENT, KASSEL (DUITSLAND)

(3 uur en 57 minuten, 357 km. vanuit Utrecht)

Maak een wandeling van meer dan 200 treden om de basis van Hercules Monument te bereiken, een bezienswaardigheid in Kassel die de oude Griekse halfgod Hercules voorstelt. Vanaf dit 28,5 m hoge uitkijkpunt kun je het uitzicht op het omliggende park en de stad bewonderen. Zeker te moeite waard om een kijkje te nemen!

5. HANGBRUG GEIERLAY, MÖRSDORF (DUITSLAND)

(4 uur, 344 km vanuit Utrecht)

De Geierlay hangbrug is de langste en spectaculairste voetgangersbrug van Duitsland. Heb je geen hoogtevrees en wil je iets bijzonders meemaken dan is deze brug een must om deze 360 meter lange brug, 100 meter boven het Mörsdorfer Bachtal, te bewandelen. Vanuit daar kan je nog vele andere routes bewandelen.

 

 

HEB JIJ NOG LEUKE TIPS OF MOOIE PLEKJES DIE JE GRAAG MET ONS WILT DELEN? MAILEN MAG NAAR INFO@FEMMES.NL!

You may like