Dag zomervakantie! Hallo ritme!

single-image

Na een heerlijke vakantie is het weer tijd om aan de bak te gaan. Eventueel de kinderen weer naar school, jij aan het werk, sporten, je sociale afspraken, planning.

KORTOM; HET IS WEER TIJD VOOR REGELMAAT

Dit zal echt niet altijd makkelijk zijn en hoe pak je dit aan? Hieronder wat tips om te zorgen dat je wat gemakkelijker in het ritme komt.

TIP VAN FLIP 1; Wen alvast aan de wekker. Ja we horen je denken “maar ik heb toch nog gewoon vakantie” Probeer toch om de wekker iets eerder te zetten zodat je weer wat makkelijker went aan het ritme

TIP VAN FLIP 2; Probeer gezond te eten. In de vakantie heb je waarschijnlijk genoeg lekkere kaasjes en wijntjes op. Of die overheerlijke pizza en natuurlijk lekker uit eten. Ga voordat je begint met werken dus al boodschappen doen en zorg dat het gezonde eten weer op tafel komt!

TIP VAN FLIP 3; Bedtijd! Net zoals dat het goed is om wat eerder op te staan, is het ook goed om alvast wat eerder naar bed te gaan. Dus niet tot de late uurtjes Netflix met een borrel maar op tijd naar bed.

TIP VAN FLIP 4; Voorbereiding is het halve werk. Zorg dat je de dag ervoor je ontbijt en lunchpakket al klaar hebt liggen. Zo kan je relax op staan en aan je eerste dag beginnen. Dit geldt natuurlijk ook voor de kids.

TIP VAN FLIP 5; Plan je agenda niet gelijk te vol. Heel leuk natuurlijk om iedereen na de vakantie weer te zien, maar geef jezelf even de tijd om weer aan het ritme te wennen. Hetzelfde geld voor je werkagenda. Probeer de eerste dagen rustig te beginnen en even je mail weg te werken, zo begin je een stuk relaxter.

TIP VAN FLIP 6; Misschien ook wel de leukste :), plan alvast iets vooruit. Zoals een weekendje weg, of wie weet je volgende vakantie. Is toch veel leuker dan blanco weer te gaan werken?

 

Succes met jullie eerste werkweek xoxo

You may like