(#@%^) bericht; Katers worden erger naarmate je ouder wordt!

single-image

Dat extra wijntje had je beter niet kunnen doen. Je komt met de grootste moeite je bed uit en je voelt je misselijk, beroerd en hebt vooral nergens zin in. Maar het was zó gezellig. Die kater kon je in je studententijd toch beter hebben. Waarom kun je minder goed tegen drank naarmate je ouder wordt?

Eigenlijk is het antwoord heel simpel. Maar het is niet het antwoord wat we willen horen. Maar de belangrijkste reden is dat in de loop der jaren je spiermassa in je lijf meer vervangen wordt door vet. In je spieren zit meer water, waarin alcohol dus makkelijker verdund kan worden.

De meeste mensen zijn ook minder fit dan op hun twintigste, dus je lichaam hersteld ook minder makkelijk van een goed avondje doorzakken. Nadeel nummer 382; je lever krijgt meer moeite met het afbreken van giftige stoffen in alcohol. Dit betekend dus KOPPIJN

Ook speelt mee dat je op middelbare leeftijd vaak niet meer gewend bent om zoveel te drinken. Twintigers willen nog wel eens regelmatig gaan stappen. Veertigers hebben meestal een gezin en minder gelegenheid om veel te drinken. Tenminste, een gros deel van de veertigers ;). Hun lichaam is er niet meer op ingesteld om grote hoeveelheden alcohol te verwerken.

Dus eigenlijk zeggen ze; probeer de regelmaat met drinken erin te houden, wellicht scheelt het 😉

You may like