8x dit moet je drinken of eten voor een betere concentratie

single-image

Herken je dat? Je hebt super veel energie maar je hoofd is totaal niet bezig is met focussen? Super irritant en dit kan met een hoop dingen te maken hebben. De volgende tips helpen je om je concentratie verhogen! 

  1. DRINK WATER; Als je je focus wilt verbeteren, is het belangrijk om voldoende water te drinken. Water zorgt ervoor dat ons voedsel efficiënter kan worden gebruikt in onze hersenen. Lastig om bij te houden hoeveel je drinkt? Koop dan een bidon zodat je goed kunt zien hoeveel water je al op hebt. En hop drinken maar!
  2. EET BESSEN; Aangetoond is dat de antioxidanten in bosbessen, frambozen, aardbeien de bloedtoevoer en zuurstof naar je hersenen stimuleren en je hersenen dus scherp houden.
  3. DRINK KOFFIE; Een kop koffie is een makkelijke manier om jezelf een energieboost te geven wanneer je dit nodig hebt. De cafeïne in een kopje koffie heeft namelijk een positief effect op je alertheid, concentratie en humeurigheid. MAAR pas wel op dat je niet teveel koffie drinkt, dit kan je namelijk weer rusteloos maken.
  4. EET VETTE VIS; Dit zou niet per definitie boven aan mijn lijstje staan maar schijnt wel te werken. In vette vis zit naast B6 ook de vitamine B12, dit is goed voor je hersenstofwisseling.  Ook bevat vis veel omega-3, dit zorgt voor een betere concentratie.
  5. EET AVOCADO’S; Het eten van avocado’s verbetert je bloedsomloop en is een makkelijke (en lekkere) manier om je hersencellen te stimuleren.
  6. DRINK THEE; Deze had ik zelf niet in dit rijtje verwacht. Maar in thee zit L-theanine, wat stress verminderd. De hoogte hoeveelheid hiervan zit in groene thee.
  7. EET NOTEN; In veel noten zit vitamine B6, een stof die goed is voor de hersenen en die zorgt voor de opbouw en afbraak van eiwitten.
  8. EET VEEEEEL PURE CHOCOLADE; Echt? Ja echt! Het bevat een kleine hoeveelheid cafeïne en magnesium wat stress verminderd. Pure chocolade kan in kleinere doses je focus aanzienlijk verbeteren en het stimuleert de afgifte van endorfines en serotonine waardoor je je goed voelt en je humeur dus beter is. Let wel op, het moet wel echt puur zijn. En dus geen karamel zeezout ofzo!

 

En nu hup; aan het werk!

You may like