Is het weer tijd voor een borrel? Maar wil je toch wat bewustere keuzes maken en niet en het wijntje en de frituur hapjes? Hier een aantal opties voor een gezellige en toch lekkere borrel!
Courgettebrood met parmezaanse kaas
Ik kreeg spontaan trek toen ik dit recept voorbij zag komen! Je kan het altijd eten als tussendoortje of gewoon bij de borrel, lekker met hummus als dip en klaar! Het recept vind je hier!
Komkommer met hummus en cottage cheese
Hoe makkelijk wil je het hebben? Het enige wat je nodig hebt is, zijn de bovenstaande ingrediënten. Snijd de komkommer in plakjes, doe er wat hummus en cottage cheese op en maak eventueel af met een tomaatje. Makkelijker kunnen we het niet maken, wel gezonder!
Dadels gevuld met geitenkaas en parmaham
Ook heel makkelijk om te maken. Verwijder natuurlijk de pit van de dadel en vul de holte met geitenkaas. Plakje parmaham erover en smullen maar!
Gezonde(re) tortillachips
Wat je nodig hebt zijn volkoren wraps, paprika poeder, olijfolie en cayennepeper. Snijd de wraps in 8 stukjes en meng de ingrediënten. Even mengen en in de oven! Lekkere dip erbij en klaar!
Pittige gehaktballetjes
Wie houd hier nu niet van? We kennen enorm veel varianten maar deze zijn toch ook echt goed! Wat heb je nodig voor ongeveer 20 balletjes (wel gewoon echt die kleine lekkere snackballetjes)
- 2 teentjes knoflook
- 400 gram mager rundergehakt
- 30 gr chilisaus
- 20 gr ketjap manis
- mespunt chilipoeder
- 30 gr paneermeel (10 gr apart houden) dit is wanneer je de balletjes gedraaid hebt. Kan je de mooie balletjes er nog even goed doorheen halen.
- 20 gr roomboter
Gevulde eieren met advocado
De beroemde gevulde eieren van vroeger kennen we allemaal! Hier een bijzondere variant! Wat heb je nodig
- 5 eieren
- 1 avocado
- 2 el Griekse yoghurt
- beetje citroensap
- bosui
- bieslook
- peper en zout
- paprikapoeder
Eigenlijk is de bereidingswijze hetzelfde als met de traditionele gevulde eieren. Haal de bolletjes eigeel eruit en meng deze door het avocadomengsel. Doe het mengsel in een spuitzak en vul de lege holtes van de eitjes op. Garneer met wat bieslook en paprikapoeder.
Garnalenspiesjes
Lekker en makkelijk! Maak de garnalen extra pittig door wat rode peper toe te voegen. Wat heb je nodig;
- 100 gram garnalen
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 el olijfolie
- lange satéprikkers
- sesamzaad
Verwarm de olijfolie in een wokpan. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit in de olie. Dep de garnalen goed droog met een stukje keukenpapier en doe ze in de pan. Bak ze 2 à 3 minuutjes. Haal de garnalen uit de pan en laat ze een beetje afkoelen. Rijg ze aan een satéprikker en garneer met wat sesamzaad.
Volkoren stoepstengels met parmaham en rucola
Geen uitleg nodig!
Italiaanse filodeegcrackers
Onze nieuwsgierigheid is gewekt. Maar het plaatje ziet er al heerlijk uit! Dit heb je nodig;
- 1 ei
- 4 vellen filodeeg
- 2 takjes rozemarijn
- 1 teen knoflook
- 2 el. van je top olijven
- 2 el. maanzaad
Bestrijk het filodeeg met het eimengsel. Van de rozemarijn, knoflook olijven maak je ook een mengsel. Hup over de filodeeg heen en 10 minuten in de oven!
Kip tiryaki (zelf gemaakt)
De combinatie van zoet en zout met een krokant korstje, is werelds! Bekijk het recept hier!
Caprese spiesjes
Easy, maar onmisbaar. Prikkertje, tomaatje, blaadje rucola, mozzarella en als finishing touch een beetje pesto. Dit betekend met 5 minuten op tafel!
Bietenchips
Je ziet het steeds meer, groente chips. Maar we kunnen je vertellen dit is best lekker! En eigelijk heel simpel, snijd de bieten in hele dunne plakjes, besprenkel met wat olie en doe ze 20 minuten op 180 graden in de oven.
Groente met dips
Voor iedereen waarschijnlijk bekend, maar deze hoort zeker in het lijstje! Kies voor bleekselderij, paprika, komkommer, tomaat of noem maar op. Niet te vergeten een lekkere dip en klaar!